Inloggen voor koorleden.
Over Tutti Frutti
Beeld en geluid
Evenementen
Persberichten
Meezingen?
Contact
Over onze dirigent.
Yiorgo Moutsiaras Foto: © Rien de Jager
Yiorgo Moutsiaras, geboren in Volos, Griekenland, woont sinds 1999 in Nederland en is sinds 2003 werkzaam als dirigent. Na diverse muziekopleidingen in Griekenland studeerde hij koor- en orkestdirectie aan de Conservatoria van Rotterdam en Maastricht en aan het Lemmensinstituut in het Belgische Leuven. Hij bekwaamde zich ook in piano, zang, fagot, cello, compositie en muziektheorie. Daarnaast volgde hij verschillende masterclasses voor orkest- en koordirectie bij befaamde dirigenten zoals Bernard Haitink, Kurt Masur, Edo de Waart, Jorma Panula, Masaaki Suzuki en Helmut Rilling. Yiorgo bezit de graad van ‘Master of Music’ en is vereerd met een ‘Orchestra Favorite Award’.

Hij heeft deelgenomen aan meerdere internationale competities voor dirigenten in Europa en Amerika (o.a.: V. Jordania International Conducting Competition [I.C.C.], Dimitri Mitropoulos I.C.C., Antonio Pedrotti I.C.C., International Opera Competition Nice). Tijdens de afgelopen twintig jaar was Yiorgo chef dirigent van Nederlandse muziekensembles (Orkest van Utrecht, Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch, Strijkorkest de Haagse Beek, For Him Only Jeugdkoor, Laurentiuskoor Oudorp) en hij heeft succesvolle concerten gegeven met professionele- en amateurorkesten en koren in verschillende landen van Europa. In 2019 maakte hij zijn debuut met het Nationaal Symfonieorkest van de Griekse Omroep voor radio- en televisieopnames.

Hij heeft samengewerkt met beroemde solisten, zoals Emmy Verhey (viool), Rosanne Philippens (viool), Emmy Storms (viool), Lisa Jacobs (viool), Hans Eisackers (piano), Pieter Hendricks (bariton), Charlotte Houberg (sopraan) en in bekende muziekpodia opgetreden, zoals het Concertgebouw Amsterdam, het Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven, de Doelen Rotterdam, het Muziekcentrum van de Omroep Hilversum en het Theater aan de Parade ’s-Hertogenbosch. Momenteel is hij artistiek leider en dirigent van het Symfonieorkest en Koor Toonkunst Bussum, van het koor Filomila uit Amsterdam, Close Harmony koor ‘Upstairs’ uit Maarssen, het Arnhems Trompetterkorps ‘ATK Brass’ en nu dus ook Pop- en Musicalkoor ‘Tutti Frutti’ uit West Betuwe. Zijn hobby’s zijn fotografie en Latin/Tango dansen.

Voor meer informatie kun je gewoon eens komen kijken bij een repetitie.

Tutti Frutti © 1999 - 2024. Alle rechten voorbehouden.