Inloggen voor koorleden.
Over Tutti Frutti
Beeld en geluid
Evenementen
Persberichten
Meezingen?
Contact
De naam 'Tutti Frutti'.
Letterlijk betekenen de woorden tutti frutti ‘alle vruchten’. De naam past goed bij ons koor vanwege de herkomst van onze leden uit verschillende Betuwse dorpen, waar uiteraard ook vele soorten vruchten vandaan komen.
Geschiedenis.
Pop- en musicalkoor Tutti Frutti is in 1999 opgericht door dirigente Cathy van Reisen en is sinds 2003 een onafhankelijke vereniging. Sinds september 2014 staat het koor onder muzikale leiding van Richard Meulendijk.
Onze dirigent.
Richard Meulendijk is met veel enthousiasme dirigent van Tutti Frutti. Naast het dirigeren, dat hij vanachter de piano doet, voelt hij zich vooral de trainer/coach van het koor. Zo bereidt hij ons spelenderwijs voor op onze voorstellingen.

Richard studeerde koordirectie bij Martien van Woerkum en Louis Buskens en solo-zang bij Frans Fiselier op het Fontys Conservatorium in Tilburg. Op zijn 17e is hij als pianist gaan begeleiden: kinder- en jongerenkoren, opera- en operettekoren, zangers en instrumentalisten. Ook op het conservatorium is hij vaak begeleider geweest van diverse zangers, zowel klassiek, musical als pop.

In de voorbije jaren is hij repetitor geweest van opera-, operette-, musical- en muziektheater producties. Daarnaast heeft hij als solist gezongen en gespeeld in diverse muziektheater-producties.

Als dirigent heeft hij diverse koormuziek-stijlen onder zijn hoede gehad, zoals opera, operette, kerkmuziek, renaissance/barok-kamerkoren/ensembles, pop-, musical-, vocal-jazz- en close- harmony koren en ensembles.

De laatste jaren heeft hij zich ook toegelegd op het geven van workshops voor koren en koorzang (zangtechniek, ademhaling, theorie/noten-lezen, interpretatie en repertoirekeuze).
Dit is Tutti Frutti:
Groepsfoto van het koor. Foto: Fred Dekker
Repeteren.
Als voorbereiding op een grotere voorstelling werken we vaak met een choreograaf.
Impressie van een choreografie-repetitie.
Nieuwsgierig geworden?
Tutti Frutti © 1999 - 2021. Alle rechten voorbehouden.